Ugnsrengöringsmedel

Det råder ingen tvekan om att ugnsrengöring är den mest utmanande och svåraste rengöringsuppgiften för de flesta människor. Vi på BASIC CLEAN har en supereffektiv lösning på det problemet. Den ger dig en fin och ren ugn på nolltid - för med rätt ugnsrengöringsmedel får du alltid en ren och fin ugn - enkelt, effektivt och professionellt resultat - varje gång

Visa som Rutnät Listvy

11 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida

På BASIC CLEAN får du ett ugnsrengöringsmedel som håller vad det lovar

Louise har hittat lösningen på den mest fruktade och tråkigaste rengöringsuppgiften av alla, nämligen ugnsrengöring. Med BASIC CLEAN ugnsrengöringsmedel får du en professionell och effektiv rengöringsprodukt som utan tvekan är en av de bästa på marknaden. Och om du har provat allt - inklusive alla de gör-det-själv-råd som florerar runt på nätet – då är det dags att sluta leta och prova ett effektivt ugnsrengöringsmedel för att få ugnen ren. Använd BASIC CLEAN ugnsrengöringsmedel när du

 

  • Vill göra arbetet riktigt med en gång
  • Älskar enkla och effektiva lösningar
  • Har inte lust att använda hela dagen på rengöring av ugnen
  • Är beroende på att din ugn är ren

 

Om du är restaurangägare eller har ett stort kök som måste rengöras dagligen är BASIC CLEAN ugnsrengöringsmedel din säkra lösning. Den gör det möjligt att rengöra ugnar enligt den standard som krävs. Detsamma gäller botten på dina kastruller, stekpannor och grytor, där tjocka, svarta beläggningar bestående av brända matrester, fett och sot snabbt kan byggas upp. Det är ingen vacker syn och i värsta fall kan det äventyra jämnheten i matlagningen eftersom värmen måste tränga igenom beläggningen.

 

Ta en titt på när Louise demonstrerar lätt rengöring av din ugn och likaledes hur lätt du kan klara av botten på din stekpanna och dina övriga grytor och kastruller. Dessutom rengör BASIC CLEAN ugnsrengöringsmedel även dina grillgaller, så att de ser nya och fräscha ut igen. Med en fin och ren ugn slipper du också lukten av gammalt fett. Om du till exempel har stekt and, kyckling eller fläsk kommer ugnen att lukta gammalt, bränt fett. Om du har en hälsosam och välsmakande fisklasagne i ugnen vill du inte att den skall lukta fläsk. Undvik detta genom att regelbundet rengöra ugnen.

 

Nyttiga och effektiva hjälpmedel när ugnen skall göras ren

Med några väl valda verktyg kan du göra rengöringen av ugnen ännu enklare och spara mycket arbete. En bra skurplatta kan snabbt hjälpa till att ta bort det inbrända fettet som ugnsrengöraren har hjälpt till att lösa upp. Louise rekommenderar dig att använda antingen en rengöringssvamp i stål eller en stor skursvamp. De är båda supereffektiva och kommer lätt åt i ugnens alla hörn och tar bort all smuts. Använd också alltid ett par bra rengöringshandskar när du arbetar med starka rengöringsmedel - de skyddar den känsliga huden på dina händer när du arbetar.

 

På samma sätt som du bör skydda dina händer bör du naturligtvis också tänka på de andra inventarierna i köket och känna till materialet i bänkskivan och golvet. Vissa material är känsligare än andra.

 

Skydda dina golv när du rengör ugnen

Gör det extra lätt för dig själv, så att du inte behöver börja städa igen, genom att skydda golvet under ugnen. Detsamma gäller om du har en inbyggd ugn med ett skåp eller en lådsektion under. Det gör du enkelt genom att lägga en handduk 50 x 100 cm på golvet under ugnen och placera en på din skåpslucka eller översta låda. En kökshandduk från BASIC CLEAN är en extra stor kökshandduk i en kraftig kvalitet och med en superbra uppsugningsförmåga. Du kan koncentrera dig på att rengöra ugnen utan att behöva rengöra golvet, skåpen eller lådorna efteråt. Ställ en balja med vatten nära ugnen så att du inte behöver gå till diskbänken för att skölja en smutsig, droppande trasa eller svamp.

 

5 enkla steg till en perfekt ren ugn

Här får du Louises egen metod för att rengöra sin ugn. Den består av 5 enkla steg för att få en ren och fin ugn som vi alla vill ha. Det är inte alls svårt, så länge du följer stegen är du i mål innan du vet ordet av.

 

  1. Värm upp din ugn till den är ljummen – och stäng av den igen
  2. Tvätta alla ugnens ytor med en fuktig trasa – ta bort all löst sittande smuts
  3. Spraya med ugnsrengöringsmedel och fördela det med en skursvamp - vänta i 10 minuter
  4. Skura nu med cirkulära rörelser - torka av det smutsiga skummet
  5. Upprepa punkterna 2 till 4 - tills skummet förblir vitt

 

Hur många gånger du behöver upprepa behandlingen beror helt och hållet på hur smutsig din ugn är. Ju längre tid det går mellan rengöringarna, desto mer gammalt och bränt fett och mat måste avlägsnas. Det är omöjligt att säga exakt hur ofta din ugn behöver rengöras. Det beror på hur ofta du använder den och vad du lagar i den. Det finns också vissa tider på året då den används mer än andra. Under julmånaden arbetar de flesta ugnar med full kapacitet. När du använder BASIC CLEAN ugnsrengöringsmedel hittar du snabbt den rengöringsfrekvens som passar både dig och din ugn.

 

Var rädd om känsliga ytor i ditt kök

Om du har en bänkskiva som inte tål starka rengöringsmedel skall du naturligtvis vidta försiktighetsåtgärder när du rengör ugnen. Ofta är det naturmaterial som marmor som inte klarar av starkare rengöringsmedel. Så var alltid försiktig med dina känsliga kakelplattor eller bänkskivor. Du vet förmodligen redan att du alltid bör läsa instruktionerna på dina rengöringsprodukter och känna till dina material så att du vet när du skall vara extra försiktig.

 

 

 

 

 

© Basic Clean - All Rights Reserved