Skursvamp

En skursvamp är inte bara en skursvamp. Det finns många olika typer av skursvampar, var och en med sina egna egenskaper och styrkor på vissa områden. På BASIC CLEAN hittar du naturligtvis alla dessa, för det de har gemensamt är att de gör en stor del av din städning. När du använder rätt skursvamp för din rengöringsuppgift får du ett perfekt resultat enklare och snabbare, vilket gör att du slipper en massa jobb och kanske en trasig skursvamp. Läs vidare för att få veta mer om vårt sortiment

Visa som Rutnät Listvy

8 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida

Skursvamp för vardagsbruk

Skursvampar för vardagsbruk är den välkända allroundsvampen som klarar av alla enkla uppgifter i hemmet. Hos oss finns ett paket BASIC CLEAN svampar i olika färger, som du med fördel kan använda vid olika städuppgifter. De blåa är kanske för badrummet, medan de gula är för köket - det är i alla fall ett enkelt sätt att känna igen skillnaden på dem. Det ligger 10 st. i förpackningen och har en grön topp med ett lätt lager skurkorn.

 

Allround skursvampar för vardagsbruk kan klara av alla möjliga vardagliga städarbetsuppgifter. De är exempelvis helt perfekta för städuppgifter som

 

 • Rengöring av diskbänkar i köket och handfat i badrummet
 • Disk av grytor, kastruller och pannor
 • Rengöring av bänkar i köket

 

Och mycket annat. Svamparna tål alla typer av BASIC CLEAN rengöringsmedel.

 

Grov skursvamp

Ibland behöver vi en sköljplatta med mycket sköljkraft. Sedan behöver vi en grov skursvamp när vi verkligen behöver skura. Här är det ett paket BASIC CLEAN stora skursvampar du skall använda. Du får 10 stycken i förpackningen och de är utrustade med ett starkt lager av slipkorn och en design som är otroligt lätt att hålla i. Den är mycket större än en vanlig skursvamp och kan hantera det mesta.

 

Den här grova skursvampen är utmärkt för de allroundarbeten som kräver lite mer arbete. Till exempel

 

 • Rengöring av grillgaller och ugnsgaller
 • Borttagning av fastbränt fett och matrester på eldfasta fat
 • Rengöring av botten på pannor, kastruller och grytor

 

Dessa effektiva skursvampar tål naturligtvis alla typer av rengöringsprodukter från BASIC CLEAN.

 

Fin skursvamp

En BASIC CLEAN fin skursvamp har samma storlek och form som en grov skursvamp. Den kan göra många av samma saker, men kan med fördel användas på dina kastruller, stekpannor och grytor. Skurkornen är finare och ger en mjukare och finare finish. Använd den för de uppgifter som inte kräver lika mycket kraft. Den fungerar också bra tillsammans med alla våra rengöringsprodukter och klarar även av alla uppgifter i badrummet på ett perfekt sätt. Det är 10 stycken i en förpackning, vilket gör att de räcker ett tag.

 

Skursvamp i stål

Minns du de gammaldags stålssvamparna som både rostade och repade och förstörde dina fingrar - vi säljer inte sådana. Till gengäld kan du få en helt fantastisk BASIC CLEAN rengöringssvamp i stål, som varken rostar eller trasslar sig. Du kommer också att ha alla dina fingrar intakta efter att ha använt den. Den är särskilt effektiv för uppgifter där du vill

 

 • Avlägsna fastbränt fett från ugnsdörrens innerglas
 • Rengöra grillgallret och ugnsgallret
 • Rengöra eldfasta fat så att de blir som nya

 

Den klarar ofta jobbet utan hjälp av rengöringsmedel, men den kan också hantera alla typer av rengöringsmedel från BASIC CLEAN om du behöver lite extra hjälp på travet. Louise har gjort en video som visar hur effektiv den är på envisa och inbrända fläckar - en verkligen fantastisk liten rengöringssvamp

 

Skursvamp för speciella utmaningar

Ibland stöter vi på städuppgifter där vi kan vara ganska osäkra på hur vi bäst skall hantera dem. Det kan vara de envisa kalkavlagringarna på diskbänken, de gula strecken på kylskåpets baksida eller fettansamlingarna på poolkanten. Vi tycker att du borde lära känna den unika och inte mindre briljanta shine up svampen som kan hjälpa dig igenom de rengöringsuppgifter som annars skulle kännas oöverskådliga.

 

Shine up svampen är en ny typ av skursvamp som fungerar enbart med vatten. Du behöver alltså inte använda några rengöringsmedel för att få fantastiska resultat med shine up svampen. Den kan hantera utmaningar som t.ex.

 

 • Kalk på känsliga ytor som inte tål syrahaltigt kalkrengöringsmedel
 • Rost på stål
 • Beläggningar på keramiska hällar

 

Svampen får inte användas torr. Den skall alltid vara fuktig – vilket förhindrar att du repar ytan på det du rengör. Du kan här få ett litet smakprov på hur lätt det är att bli av med den irriterande kalken med en våt shine up svamp. Det är mycket enklare, snabbare och effektivare än du tror.

 

Skursvamp för mirakelstädning

Är du också trött på alla dessa svarta envisa fläckar på dörrar och golv, rester av smink, tråkiga och grå sulor på dina en gång vita tennisskor och så vidare? Då skall du bara se vilka små mirakel du kan utföra med en mirakelsvamp från BASIC CLEAN. Den tar lätt hand om de fläckar som du redan har gett upp om att ta bort. Paketet innehåller 10 mirakelsvampar och när du väl har sett vad de kan göra vill du inte vara utan dem.

 

Listan över fläckar, ränder, smuts och annat som kan avlägsnas är nästan oändlig. Du kan använda den med enbart vatten eller med ett rengöringsmedel. Slut på oändligt skrubbande och bristande resultat av ditt arbete. Den klarar exempelvis av

 

 • De envisa ränderna från te i dina koppar som inte ens diskmaskinen kan ta bort
 • Den matta och feta beläggningen i diskbänken i köket som gör den ful och smutsig att se på
 • Märken från kulspetspennor, tuschpennor och även spritpennor på bordsskivor

 

Det är definitivt en liten hjälpreda som du bör ha till hands när du städar. Louise har gjort flera videor som visar hur effektiv denna lilla mirakelsvamp verkligen är. Bland annat en om de små, känsliga och ganska dyra hörlurarna till din mobiltelefon. De blir som nya igen när du rengör dem med den effektiva mirakelsvampen.

 

 

 

 

 

© Basic Clean - All Rights Reserved