Golvtvättmaskin

Att städa stora golvytor effektivt och professionellt kan kräva mycket av din tid eller ta mycket i anspråk av dina anställdas tid. Även i hemmet kan du dra stor nytta av en golvtvättmaskin, inte så mycket för att den sparar oceaner av tid, utan för att du kan slutföra din golvtvätt med en eminent finish i ett enda arbetsmoment.

 

Läs vidare för att ta reda på vad du behöver tänka på när du väljer rätt golvtvätt för ditt företag eller hem.

Visa som Rutnät Listvy

2 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida

Med en golvtvättmaskin kan du enkelt få en effektiv golvtvätt av stora ytor

 

Hur en professionell golvtvättmaskin fungerar

Det finns många olika maskiner att välja mellan och hur hittar du rätt typ av golvtvättmaskiner som uppfyller dina behov av effektiv, snabb och professionell golvrengöring. Vår städ- och rengöringsexpert Louise Grønhøj har valt ut de 4 viktigaste sakerna som hjälper dig att hitta rätt modell för just dina behov. 

 

Du bör därför vara uppmärksam om huruvida

 

  1. Det finns vattentank för både rent och smutsigt vatten
  2. Det finns en sladd eller ett uppladdningsbart batteri
  3. Golvtvätt och torkning i ett och samma arbetsmoment
  4. Golvtvättmaskinen har en lämplig motoreffekt.

 

Låt oss titta på varje enskild punkt så att du vet lite mer om vad du ska tänka på när du letar efter den bästa golvtvättmaskinen.

 

●     Rent vatten för sig och smutsigt vatten för sig

Om du vill ha en perfekt och helt ren golvtvätt bör du veta att du bara kan få det om din golvtvättmaskin har två vattentankar. En tank för rent vatten som används för golvtvätt och en tank där det smutsiga vattnet sugs upp och lagras separat. I så fall behöver du aldrig tvätta golvet med smutsigt vatten. Detta gör stor skillnad för slutresultatet - särskilt om du har ett industrikök, en matsal, en institution eller ett område där många olika människor rör sig dagligen. Det är också nästan en nödvändighet på hösten och vintern, när golven i offentliga eller högtrafikerade områden blir extra brända av regn, snö, slask och salt.

 

Det finns golvtvättmaskiner med många olika storlekar på vattentankarna - du måste naturligtvis bedöma om dina behov tillgodoses med 3 liters tankar eller om du behöver tre gånger så mycket utrymme. Det beror helt och hållet på hur stora ytor du behöver tvätta.

 

●     Med sladd eller sladdlös

Här är det inte bara viktigt om du väljer en batteridriven modell som inte behöver anslutas till elnätet eller om du väljer en modell med sladd. För det första kräver en golvtvättmaskin med sladd att den kan anslutas till elnätet och måste förmodligen bytas ut några gånger när du tvättar stora golvytor. Kontakterna är inte alltid placerade med rätt avstånd, vilket gör att du behöver en förlängningssladd. En golvtvättmaskin med sladd är vanligtvis billigare och lämpar sig för områden med många kontakter eller där det stora området är uppdelat i många mindre rum eller avdelningar.

 

Den sladdlösa, batteridrivna golvtvättmaskinen finns i flera versioner, och här är det batteritiden vid full laddning som avgör hur länge du kan tvätta golvet innan du behöver ladda maskinen eller byta till ett redan laddat batteri. Det innebär att du för det första inte behöver oroa dig för att hitta en kontakt för en sladd och för det andra att du kan tvätta golv obehindrat så länge som batteriet tillåter. Naturligtvis måste du hitta en nivå där du inte köper en maskin med för lång eller för kort batteritid, utan väljer den som uppfyller dina krav.

 

●     Tvätt och torkning i ett och samma arbetsmoment

En av de tidsbesparande faktorerna är just att du kan kombinera två verksamheter med en golvtvättmaskin. Välj därför en modell som tvättar och torkar golvet på en gång. Detta innebär att golvtvättmaskinen har en sugfunktion som suger upp det smutsiga vattnet och lämnar golvet torrt, så att du eller en kollega inte behöver torka golvet efteråt.

 

Detta ger dig en enorm tidsbesparing. Samtidigt lämnar golvrengöraren golvet både rent och torrt - inga skoavtryck, inga irriterande ränder eller kvarvarande fläckar på golvet. Det du sparar i tid är en effektivisering av hela din arbetsdag, eftersom tiden förmodligen kan användas till andra dagliga uppgifter.

 

●     Hur mycket motoreffekt behöver din golvtvättmaskin?

Motoreffekten ökar tillförlitligheten och minskar dina servicekostnader. Om du behöver en maskin som kan köras länge och tvätta stora ytor dagligen behöver du naturligtvis en kraftfullare maskin med högre motoreffekt än om du tvättar ett stort golv en gång i veckan. Hitta den maskin som passar dina behov när det gäller motoreffekt.

 

En effektiv och professionell golvtvättmaskin ger dig både snabba och perfekta resultat

Med en golvtvättmaskin får du alltid de bästa resultaten - utan att svettas. Golvtvättmaskinen gör det hårda jobbet, medan du bara fyller på vatten och tvål och styr maskinen så att du kan hålla varje hörn och skrymsle rent och vackert. Kör sedan bara tillbaka golvtvättmaskinen på plats, töm vattenbehållarna och voila, du har gjort en professionell och perfekt golvtvätt och torkning på en bråkdel av den tid som du skulle spendera på samma golvtvätt och torkning med manuell kraft.

 

Välj en golvtvätt när ergonomin är viktig

Med en golvtvättmaskin kan du vara säker på att du inte utmanar din kropp med alltför dumma och obekväma arbetsställningar under långa perioder. Även om du kan arbeta ergonomiskt korrekt med en justerbar mopp av god kvalitet måste du fortfarande använda armarna och om det handlar om stora ytor kan du snabbt få problem med axlar, nacke och kanske till och med rygg. En bra golvtvättmaskin besparar dig och dina anställda onödig smärta, obehag och sjukdagar.

 

Även om vi känner till de rätta ställningarna kommer vi inte alltid ihåg dem. Förmodligen mest för att kroppen inte omedelbart talar om för oss när vi arbetar på ett olämpligt sätt. När vi äntligen sitter stilla kan vi oftast känna att vi inte har tagit hand om vår kropp som vi borde. Detta kan lätt kosta oss en sjukdag eller ett besök hos en massör, sjukgymnast eller kiropraktor.

 

Spara mycket tid som du eller dina anställda kan lägga på andra uppgifter.

Den tid och energi som du sparar genom att använda en golvtvättmaskin kan du använda på andra ställen. Det betyder helt enkelt att din arbetsdag blir effektivare eftersom du inte blir fysiskt trött på samma sätt som om du hade gjort en stor och omfattande mängd golvtvätt manuellt. Dina kunder blir gladare och du blir effektivare under arbetsdagen och mer fysiskt frisk när man kommer till arbetsdagens slut.

 

Om du har anställda som städar dina kunders lokaler gäller exakt samma sak för dem. De kommer säkert inte att ha något emot det, eftersom det är fysiskt svårt att städa de stora golven manuellt. Du får glada och nöjda medarbetare som trivs på jobbet eftersom de inte överbelastas av långa och fysiskt krävande arbetsuppgifter. Det blir också mycket lättare att planera din arbetsdag, eftersom den inte kommer att domineras av manuell golvtvätt, som är både tidskrävande och fysiskt krävande och därför kanske aldrig blir perfekt.

 

Med ökad effektivitet och tydliga tidsbesparingar kommer du snabbt att få tillbaka din investering i en professionell golvtvätt. Andra uppgifter kan utföras under arbetsdagen och du undviker sjukdagar eller minskad effektivitet tack vare en enklare, snabbare och renare rutin för golvrengöring som inte belastar kropp och själ på samma sätt som den manuella rutinen.

 

Hur stor golvtvättmaskin har du behov av?

Hur stor och kraftfull golvtvättmaskin du har behov av beror förstås på storleken på de områden du skall tvätta. Och sedan beror det på layouten. Det är skillnad mellan ett stort lager där alla varor står på pallställ och golvytan är fri, och ett stort konferensrum där du måste tvätta runt bordsben och stolsben. Så du måste titta på både utrymmet och tillgängligheten till utrymmet. Välj den maskin som lämpar sig bäst för de rum där den skall användas och som också passar med de andra viktiga punkterna, så att du får en bra och professionell golvtvätt som uppfyller alla de viktigaste parametrarna.

 

Hitta enkelt en praktisk och effektiv golvtvättmaskin för ditt hem

En effektiv golvtvättmaskin är inte bara något för proffs. Som privatperson finns det många anledningar till att det kan vara en bra idé att investera i en mindre golvtvättmaskin. Det kan finnas utmaningar med din fysik, en skada som gör regelbunden golvtvätt till en oöverstiglig utmaning eller kanske ren tidsbrist.

 

Oavsett orsaken kan lösningen vara en mindre modell av de effektiva och professionella golvtvättmaskinerna. De mindre modellerna kännetecknas av att de är lätta att ta sig runt med, även om utrymmet är begränsat - utan att kompromissa med effektiviteten, kvaliteten eller slutresultatet.

 

Med en mindre modell får du ändå gott om funktion och kraft. Du tvättar och torkar golvet i samma arbetsmoment och under hela golvtvätten kan du arbeta i en ergonomiskt korrekt arbetsställning. Dessutom är din golvtvättmaskin naturligtvis utrustad med både en tank för det rena tvålvattnet och en tank för det smutsiga vattnet. Detta ger dig ett helt rent golv som tvättas överallt med rent vatten utan minsta lilla smuts och smuts - det syns på resultatet.

 

Välj kvalitet när du investerar i en golvtvättmaskin

Det kan vara frestande att välja den billigaste golvtvättmaskinen. Detta är sällan en bra idé, särskilt om varumärket är okänt eller om priset är mycket lågt. Pris och kvalitet går hand i hand - även när det gäller golvtvättmaskiner. Louise rekommenderar alltid Nilfisk städmaskiner, eftersom du får ett erkänt och välrenommerat märke som erbjuder hög kvalitet och många funktioner för pengarna. De gäller både stora och kraftfulla golvtvättmaskiner för yrkesmässig användning och mindre och behändiga golvtvättmaskiner för privat bruk.

 

Du kan se ett bra urval av professionella golvtvättmaskiner i olika storlekar till höger här (sätt in länk till golvtvättmaskiner)

© Basic Clean - All Rights Reserved