Hinkar

Det är inte många städuppgifter som kan göras utan hink. Med rätt hink för jobbet kan du städa enklare, snabbare och med ett skinande rent resultat. Läs vidare för att ta reda på hur du här hos oss på BASIC CLEAN väljer rätt hink för rätt rengöringsuppdrag.

Visa som Rutnät Listvy

12 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida

Välj alltid hinkar i professionell kvalitet

Det är superviktigt att du väljer hinkar av god och helst professionell kvalitet. Annars riskerar du att de går sönder efter en kort tid. På BASIC CLEAN saluför vi endast professionella hinkar. I gengäld kan du vara säker på att de är tillverkade av robust plast som håller i många år. Ofta är det hinkens handtag som går sönder först - det gör det oftast när hinken är fylld med vatten. Det beror helt enkelt på att plasten som hinken är tillverkad av är för mjuk och tunn. Då blir handtaget överbelastat och måste så småningom ge vika.

 

Precis som med dina andra rengöringsartiklar bör du alltid välja bra kvalitet - så att din utrustning håller länge och ger dig de bästa rengöringsresultaten.

 

Hinkar med handtag

Hinkar med handtag är dock de absolut mest eftertraktade när det gäller rengöringshinkar. Alla som har försökt balansera en liten städhink full med rengöringsvatten från köket till vardagsrummet vet att man måste hålla tungan rätt i munnen. Du behöver båda händerna och ändå kan det lätt sluta med att du stänker vatten över hela golvet. Inte direkt den bästa starten på städningen. På BASIC CLEAN du hittar hinkar med handtag i många olika storlekar, från den mindre all round hinken, 6 liter, som passar perfekt för alla små och medelstora städjobb där du behöver en hink med vatten.

 

I den motsatta änden av skalan hittar du den stora golvhinken, 15 liter med både handtag och hällpip. Den är superstark och perfekt för de stora städjobben, som att ge trädgårdsmöblerna en grundlig tvätt eller desinficera dem innan de ställs in i skjulet för vintern.

 

Hinkar som inte tar mycket plats

När förvaringsutrymmet är begränsat kan det ibland vara en utmaning att hitta plats för några nödvändiga hinkar som behövs för olika rengöringsuppgifter. På BASIC CLEAN har du möjlighet att skaffa de finaste hopfällbara hinkarna vilka gör att du slipper lägga ner energi och arbete på att hitta plats åt dem i städskåpet. De är också perfekta för sommarstugan eller husvagnen, där man också behöver städa då och då.

 

Du hittar både hopfällbar hink, 10 liter och hopfällbar hink, 5 liter, där båda är utrustade med ett handtag så att de är lätta att transportera runt i hemmet. Dessutom finns det en smart förvaringsfunktion, eftersom du kan hänga båda hinkarna på en liten spik eller krok i skåpet, antingen inuti skåpdörren eller på ena sidan mellan två hyllor. Om du vill använda en mopp för att tvätta golv, erbjuder BASIC CLEAN även en hopfällbar version med dubbla handtag, så att du kan få rena och fina golv snabbt och enkelt med hopfällbar hink, 12 liter.

 

Allt som allt är vårt hopfällbara sortiment perfekt för många uppgifter. Även sådana som inte nödvändigtvis har något med städning att göra. Använd dem till exempel för att

 

  • Plocka upp den nygrävda potatisen från trädgården hemma eller i sommarstugan
  • Ta den med dig till stranden när du bygger sandslott eller samlar snäckor
  • Samla mossa och andra dekorationer i skogen för årets juldekorationer

 

Listan är oändlig, eftersom de hopfällbara hinkarna kan användas till lite av varje. De behöver bara tvättas, och när du har använt dem färdigt är de redo att fällas ihop och hängas på plats igen.

Hinkar på hjul

Om du har hårda golv i ditt hem känner du till problemet med en hink som skall släpas runt när det är dags att tvätta golven. Det ger upphov till en del olämpliga lyft och det är sällan lusten som driver arbetet. Svaret på dina utmaningar med tunga golvhinkar finns på BASIC CLEAN där den stora golvhinken, 22 liter kan monteras med hjul för golvhink, vilket gör att du inte behöver släpa några hinkar fram och tillbaka. Du kan också välja att montera ett aluminiumgaller för golvhink, så att du kan vrida ur din mopp efter varje sköljning i golvvattnet.

 

Om du har många kvadratmeter golv att tvätta eller om du arbetar med städning kan en golvhink på hjul och en mopp hjälpa dig att få en mycket bättre och mer ergonomiskt korrekt arbetsställning när du tvättar golven. Du undviker många tunga lyft och besvärliga arbetsställningar eftersom du enkelt och utan ansträngning kan styra vagnen med moppen när du arbetar. Du kanske också skulle ta en närmare titt på någon av våra superpraktiska och effektiva städ- och svabbvagnar, om du skulle vilja städa ännu snabbare och effektivare.

 

Låt Louise visa dig hur enkelt, snabbt och effektivt det är att tvätta golven med en mopp. I videon använder hon exakt samma hink med hjul som du just läste om.

 

 

Köp hinkar i den form och storlek som passar dina städuppgifter

Köp inte för små hinkar. Du behöver inte fylla vattnet enda till kanten. Det skall finnas tillräckligt med utrymme för att du skall kunna vrida en trasa eller mopp i hinken utan att vattnet stänker till höger och vänster. Välj också en rektangulär hink i stället för en rund hink. De allra flesta borstar, fönsterputsar och andra rengöringsredskap har en avlång form som passar mycket bättre i en rektangulär hink. Detta gör det mycket enklare och betydligt effektivare för dig att hantera olika städuppgifter.

 

 

 

© Basic Clean - All Rights Reserved