Golvtvätt: den kompletta guiden till skinande rena golv i hela huset

Golvtvätt kan vara en utmaning för många. Att tvätta golvet är en sak, men att få det helt rent och streckfritt är svårt. Och så fort vi är klara och golvet är torrt kan vi nästan börja om igen.

Lyckligtvis behöver det inte vara så - läs med vidare här när Louise Grønhøj, ägare till BASIC CLEAN och erfaren städ- och rengöringsexpert, ger dig en komplett guide till enkel och effektiv golvtvätt som ger dig skinande rena golv i hela bostaden.

 

Goda rutiner och professionella produkter ger perfekta resultat 

Precis som med all städning är rätt rutiner och effektiva, professionella rengöringsprodukter och -förnödenheter nyckeln till bästa möjliga resultat av golvtvätten. Om mopphandtaget är för kort, vattnet lite för smutsigt eller dammsugningen lite för ytlig kan du få både en dålig rygg och ett otillfredsställande resultat.

Därför är det viktigt att få in bra rutiner som underlättar ditt arbete och i slutändan ger dig alla de fina resultat som vi alla vill ha. 

Städning och dammsugning - förberedelser är nyckeln till enkel golvtvätt

Om du vill göra det enkelt för dig själv när golven behöver tvättas, lägg lite energi på förberedelserna, för det kan bespara dig mycket besvär när du skall svänga moppen.  

  • Plocka upp så mycket som möjligt från golvet

Se till att plocka upp allt löst från golvet. Det kan vara lösa filtar, barnens leksaker, krukväxter m.m. 

  • Dammsug noggrant

En grundlig dammsugning tar bort smuts och bakterier från golvet - och allt fint damm som annars kan orsaka problem när du börjar tvätta golvet.

Använd rätt utrustning och produkter för din golvtvätt

En del av framgången för fina, skinande rena golv är att använda rätt rengöringsprodukter och rengöringsutrustning som fungerar bäst. På så sätt får du både ett skinande rent resultat och använder så lite tid som möjligt på att uppnå det.

Välj utrustning som gör att du kan städa ditt hem på ett ergonomiskt korrekt sätt. Om du har ont i ryggen eller axeln när du tvättar golven är det förmodligen inte för att du vill ha det. Välj därför alltid en höj- och sänkbar moppstång.

Välj också rengöringsmedel som är effektiva för rengöring av golv. På BASIC CLEAN kan du faktiskt köpa en unik produkt som både rengör och vårdar dina golv. Du kan läsa mer om detta i nästa avsnitt, där vi ger dig några bra lösningar för både stora och små områden. 

Samma sak gäller din golvhink. Om du vill slippa bära runt på den eller skrapa golvet när du skjuter fram den med foten finns det en lösning på det här lilla problemet. Läs vidare för att se vilka alternativ du kan hitta när det gäller bra utrustning och rengöringsprodukter av professionell kvalitet, som är en av förutsättningarna för ett bra resultat med din golvtvätt - varje gång.  

 

Enkel och effektiv golvtvätt i 5 steg

När Louise tvättar golv går det både snabbt och enkelt. Det beror på att hon har stor erfarenhet och använder bra och effektiva rutiner. Hon undviker också de misstag som många människor gör när de tvättar sina golv.

Här är Louises 5 steg för en effektiv och enkel golvtvätt med ett skinande rent resultat som du bara kan glädja dig åt.

  • Dosera golvtvättmedlet i det varma vattnet

Tvätta alltid golvet med varmt vatten. Det varma vattnet hjälper till att lösa upp smuts på golven. Använd rätt mängd golvtvättmedel som anges på förpackningen - varken mer eller mindre.

  • Ställ in ditt teleskopskaft korrekt

När du använder en mopp med teleskopskaft kan du vara säker på att hitta den ergonomiska position som passar din längd. Om du justerar handtaget så att det når upp till hakan får du en bra och hälsosam arbetsställning som förebygger ryggsmärtor och andra skador.

  • Sätt en moppduk på mopphållaren

Sätt en av moppdukarna på moppen och lägg den i hinken med varmt tvålvatten. Pressa bort överflödigt vatten på skenan som sitter i mopphinken. På så sätt tvättar du inte golvet med för mycket tvålvatten. 

  • Tvätta golvet i 8-or

Denna rutin är absolut nödvändig för slutresultatet när du tvättar golv. När du tvättar golvet i 8-or samlar du in smuts och annat från golvet på moppen. 

  • Byt den våta moppduken med den torra 

Innan du doppar moppduken i vattnet igen, torka av det tvättade området med en torr moppduk. Du torkar golvet med samma 8-or som du använder när du tvättar golvet. 

Upprepa nu steg 3-5 tills du har tvättat hela golvet. Då är du säker på att få ett slutresultat som är både helt rent och skinande att se på.

Titta här hur Louise gör – titta på videoguiden, den är superlätt att följa 

Louise vet av erfarenhet att en sak är att följa en instruktion, en annan sak är att få den visuella delen, så du kan enkelt koppla ihop de två. Därför hittar du på BASIC CLEAN massor av videoguider som hjälper dig att förstå poängen när vi hävdar att städning kan göras både enkelt och effektivt - så länge du använder rätt utrustning, rätt rengöringsprodukter och rätt rutiner.

Följ med här och låt Louise visa dig hur enkelt det är att tvätta golv med ett skinande rent resultat när du följer de 5 stegen som beskrivs ovan och som Louise visar dig i den här videoguiden.

Som du kan se är de lika enkla och okomplicerade som vi har beskrivit. När du använder rörelserna som motsvarar 8-or både för att tvätta och torka golvet, finns det ingen smuts och annat kvar när du är klar med att tvätta golvet.  

Golvtvätt för stora eller små ytor - BASIC CLEAN har lösningen 

Oavsett om du behöver tvätta många golv i en stor villa eller om du bara vill ha fina, rena golv i din lilla stadslägenhet, kommer du att hitta en bra lösning som passar dina behov. 

Vårt BASIC CLEAN Golvpaket Total är den perfekta paketlösningen för dig som vill ha en enkel helhetslösning så att du kan få de renaste golven utan krångel i framtiden. Det totala golvpaketet innehåller

1 x Teleskopskaft - max höjd: 1,80 m
1 x Mopphållare
2 x Moppdukar
1 x BASIC CLEAN Golvrengörings- & Vårdmedel
1 x Golvhink med galler i kraftigt aluminium

Som du kan se får du hela paketet här, så du genast kan återuppliva dina golv med bra utrustning och golvrengöringsmedel som också tar hand om dina nu helt rena och skinande golv. Skulle du vilja unna dig lyxen av en uppsättning Hjul för golvhink 4 st., köper du dem enkelt till och till det helt rätta priset. 

BASIC CLEAN Golvpaket Fix lämpar sig för dem som inte har stora golvytor att tvätta eller som har flera våningar i hemmet och där det kan vara ont om förvaringsutrymme.  Den här lösningen är lika komplett som den föregående, men i en något mindre storlek vilket gör det perfekt för små områden eller som en snabb och akut golvtvätt. Dessutom kan den praktiska hinken som medföljer i paketet fällas ihop så att den inte tar upp mycket plats i skåpet. Med BASIC CLEAN Golvapek Fix får du:

1 x Skaft i aluminium, med ett bra grepp
1 x Mopphållare med skölj-vrid-funktion
1 x Moppduk som lätt monteras på/av
1 x BASIC CLEAN Golvrengörings- & Vårdmedel

Kolla in videon nedan, där Louise ger dig en fin demonstration av hur moppen i Golvpaket Fix fungerar, utan att du behöver ha händerna i tvättvattnet eller binda dig i knutar för att få ut överskottsvattnet ur moppen.

Vårt professionella och effektiva BASIC CLEAN Golvrengörings- & Vårdmedel är ett milt golvtvättmedel som kan användas på alla typer av golv. Det betyder att du enkelt kan tvätta badrumsklinker, köksvinyl och trägolv i vardagsrummet med samma golvtvättmedel som också tar hand om dina golv. Den lämnar en halvblank vårdfilm på golvet som förnyas varje gång golvet tvättas med produkten. 

Professionella städnings lösningar för våra företagskunder

Har du ett städföretag eller har du ett företag där du vill ge din städpersonal de bästa förutsättningarna för att utföra en effektiv och fin städning på det enklaste och snabbaste sättet?

Då har vi et stort urval av Städvagnar i alla tänkbara storlekar och med kombinationsfunktioner, allt efter dina behov. Om du behöver tvätta riktigt stora ytor kan du tänka dig en elektrisk Golvtvätt med eller utan sladd. Detta sparar mycket tid och garanterar en supereffektiv och professionell golvrengöring.

Om du driver ett litet företag, kanske med en liten butik eller klinik som dagligen besöks av många kunder eller klienter, kan du lätt dra nytta av ett av våra fantastiska paketerbjudanden, där du också sparar pengar på att köpa ett helt paket. Alla våra produkter är trots allt av en kvalitet som helt och hållet uppfyller de professionella städstandarderna. Om du gör städningen själv har du dessutom den extra bonusen att du kan få superfina och rena golv med ett minimum av tidsåtgång.  

Undvik de tre typiska misstagen när du tvättar dina golv

Under årens lopp har vi stött på många problem och utmaningar med rengöringen från våra många kunder. När det gäller utmaningar i samband med rengöring av golv finns det tre huvudproblem som vi regelbundet stöter på. 

De kan alla lätt korrigeras, men här är de. Mest för att sannolikheten att du kommer att känna igen en eller flera av dem är ganska hög. 

  • Överdosering av golvrengöringsmedel

Det vanligaste misstaget är att vi lätt kan överdosera vårt golvrengöringsmedel. Om golvet är riktigt smutsigt, eller om vi tror att vi bara vill göra det extra bra, tillsätter vi ofta lite mer rengöringsmedel än vad som anges i anvisningarna. Tyvärr leder detta till ett ganska obehagligt och oavsiktligt resultat. 

I stället för extra rena och fina golv får du en mer eller mindre fet yta, där minsta dammkorn omedelbart fastnar.  Därför skall du aldrig överdosera ditt golvtvättmedel, eftersom det har motsatt effekt än den du förväntade dig.

  • Smutsigt tvättvatten

Om du har större golv att tvätta kan du ofta frestas att hoppa över vattenbytet - kanske för att vi tror att tvålen i vattnet ändå klarar av det. Tyvärr är verkligheten inte så, för att tvätta med smutsigt vatten gör inte golven rena - ett faktum som vid närmare eftertanke egentligen är mycket logiskt.

Håll ett öga på om tvättvattnet är smutsigt och byt vattnet vid behov. På så sätt får du golven skinande rena. Samma sak gäller för moppdukarna, som samlar upp all smuts och smuts från golven. Vid någon tidpunkt, särskilt om du tvättar många rum eller stora ytor, behöver du förmodligen en ren moppduk.

  • Smutsen avlägsnas inte, utan bara flyttas runt på golvet

Vi hör regelbundet talas om detta problem från frustrerade kunder som inte tycker att golven blir rena överhuvudtaget. Lösningen är helt enkelt tvättrörelserna i 8-or. Som du redan vet måste du flytta moppen i 8-or för att få allt smuts att följa med moppen. 

Om du tvättar fram och tillbaka, upp och ner och kanske i cirklar, kommer du bara att moppa upp smutsen från golvet i stället för att fånga upp den i moppen. Kom också ihåg att byta till en ny moppduk när det behövs.

Kom ihåg att vi finns tillgängliga på telefonnummer +45 70222123 varje vardag mellan 09 och 13.00, där vi kan hjälpa dig med just det problem eller den utmaning du har när du städar. Hos oss kostar det ingenting att få alla goda råd och tips om städning som vi kan ge dig.

Oavsett om du ringer som privatperson eller som ägare av ett städföretag är god service, enkla rutiner och professionella produkter en del av BASIC CLEANs DNA - och vi vill gärna dela med oss av vår kunskap till dig. 

 

Med BASIC CLEAN är du säker på ett bra resultat - varje gång

Vi säljer professionella och högpresterande rengöringsprodukter i en kvalitet som ger dig ett strålande städresultat varje gång du använder dem. Vi har alla köpt oss igenom färgglada rengöringsprodukter som lovar oss guld och gröna skogar - utan att få de resultat vi hoppades på. 

På BASIC CLEAN handlar du för kvalitetsprodukter, oavsett vilken typ av rengöring du behöver supereffektiva och effektiva produkter för, som håller allt vi lovar dig. Detta är definitivt rengöringsprodukter som du kommer att bli beroende av, det råder ingen tvekan om det.

© Basic Clean - All Rights Reserved