Ögonbad och Skyddsutrustning

När vi arbetar med tvättmedel finns det naturligtvis några som är starkare än andra. Hur försiktiga vi än är och hur mycket vi än tar hand om oss kan olyckor inträffa. Därför kan du hos oss på BASIC CLEAN köpa produkter som både skyddar dig från olyckor och hjälper dig om skadan trots allt inträffar.

Visa som Rutnät Listvy

9 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida

Ta hand om dina ögon - så skyddar du dem bäst

Vi kan inte bara sätta ett plåster eller ett bandage om vi råkar ut för en olycka med ögat. Därför är det bäst att förebygga.

 

Använd därför alltid en BASIC CLEAN Skyddsglasögon one size - återanvändbar, som skyddar ögonen från stänk av koncentrerade rengöringsmedel.

 

Oavsett om du städar hemma, lever av att städa, äger ett städföretag eller på annat sätt arbetar med starka rengöringsmedel eller kemikalier, bör du alltid ha ett Ögonbad från Eye Care 250 ML (stor) tillhands. Vårt Ögonbad har en hållbarhetstid på 3 år, så även om du förhoppningsvis inte kommer att behöva använda den är det inte ett köp som kommer att belasta dig ekonomiskt på något sätt.

 

Du kan också välja att köpa några få eller 3 av Ögonbad från Eye Care 100 ML (liten), vilket inte tar mycket plats om du tar med den på vägen. Du kan faktiskt också använda Ögonbad som en sårrengöring för att omedelbart avlägsna orenheter från en skråma eller ett irriterande sår. Produkten är helt steril och kan användas på vuxna, barn och djur. Storleken passar perfekt i din väska.

 

Om du arbetar med starka kemikalier som klor eller andra frätande och mycket sura eller alkaliska vätskor bör du ta väl hand om dina ögon och andningsvägar. De kan irritera luftvägarna och i värsta fall orsaka allvarliga symtom.

 

 

Viktiga säkerhetsråd från vår rengöringsexpert Louise Grønhøj

 

Blanda aldrig klorhaltiga produkter med sura medel! Detta kan ge upphov till giftiga klorångor som du kan andas in. Om detta händer kan vatten bildas i lungorna. Symtomen är vanligtvis hosta, slem och tung andning.

 

Läs därför alltid etiketten på din rengöringsprodukt för att se till att du inte gör ett potentiellt farligt misstag. En bra tumregel är att

 

Sura ämnen har ett PH-värde som är lägre än 7

Alkaliska medel har ett PH-värde som är högre än 7.

 

Ta hand om dina luftvägar - skydd mot både kemikalier och virus

 

Andningsskydd - skyddar dig från allt

Om du behöver ett effektivt skydd för slemhinnor och luftvägar för vissa av dina arbetsuppgifter behöver du en Andningsskydd från Drâger ONE SIZE. Här får du en x-plore 3300 halvmask med 2 filter som skyddar dig mot både inandning av klor, ammoniak och andra farliga gaser. Masken kan justeras i banden för att passa dig perfekt.

Ansiktsmask - skyddar dig mot bakterier och virus

Om du rengör toaletter, institutioner eller andra platser där många olika typer av oönskade virus och bakterier kan finnas är en sanitetshandduk att föredra. Vid BASIC CLEAN kan du välja mellan en standard Ansiktsmask Type II, 10 st, där du får 10 st. i praktisk återförslutningsbar förpackning

 

Om dina behov är större och du vill vara säker på ett optimalt skydd kan du välja vår medicinskt godkända Ansiktsmask Type IIR, 50 st. Detta är den modell som används av hälso- och sjukvården och du får 50 i en låda.

 

Skydda dina händer från bakterier, irritation och uttorkning

När du städar kan huden på händerna lätt bli irriterad, röd och torr. Du kan också lätt komma i kontakt med både bakterier och virus, vilket kan göra dig obekväm eller rent av sjuk.

 

På BASIC CLEAN kan du välja mellan 3 olika typer av handskar, vilket ger dig stora möjligheter att hitta just den typ som passar dig och dina arbetsuppgifter.

 

 

  • Latexhandskar engångshandske är en snygg, smidig och tunn handske som anpassar sig väl till din hand. Den har ett utmärkt skydd mot kemikalier. Den är puderfri och skyddar dig väl mot vätskor och bakterier.

 

  • Nitrilhandskar engångshandske lämpar sig för dem som inte tål latex. En pulverfri nitrilhandske innehåller ingen latex, är något tjockare än en latexhandske och därför något mindre flexibel. Å andra sidan är den förstklassig när det gäller kemiskt skydd. Nitrilhandskar är mycket efterfrågade.

 

  • Rengöringshandske med foder - rosa är en stark gummihandske som kan återanvändas flera gånger. Den har mjuk velour på insidan och är strukturerad på handflatan och fingrarna, så att du är säker på ett bra grepp även när handsken är våt. Den har en längd på 30 cm, så du är skyddad upp på underarmen mot både vätskor och bakterier.

 

 

Sätt det perfekta plåstret på såret

Vi känner alla till de små skärsåren och skrapsåren på våra fingrar som kan vara i flera veckor eftersom de sitter precis i leden eller för att vi ofta måste lägga fingrarna i vatten. Plåster som faller av, som inte tål att läggas i vatten, lim som irriterar eller skadar frisk hud. Ja, det kan finnas många orsaker till att dessa små fingeravtryck kan ge oss problem under lång tid.

 

På BASIC CLEAN har vi den perfekta lösningen på detta problem, ta en närmare titt på våra Plåster LIMFRITT 5 meter i ask, som är helt perfekt för alla tänkbara sår på fingrarna.

 

Här får du en latexfri produkt som fäster utan lim. Den är andningsbar, blodabsorberande och flexibel, så att du lätt kan böja fingret. Den är vattenbeständig och kan avlägsnas utan obehag eller irriterande, envisa limrester som inte går att ta bort lätt.

 

Den är perfekt för dem som ofta måste stoppa fingrarna i vattnet. Den är faktiskt perfekt för alla, både barn och vuxna. Titta på Louises video när hon visar hur lätt det är att sätta på och hur lätt och smärtfritt det är att ta bort. Du behöver inte ens en sax eftersom du enkelt kan riva gipset till den bit du behöver. Titta på videon här.

© Basic Clean - All Rights Reserved