Så enkelt kan du bli av med dålig lukt i dina kläder och textilier

Dålig lukt i våra kläder - Nej Tack

Det kan vara något av en utmaning att bli av med lukten permanent, för även om vi tvättar våra kläder varje gång vi bär dem är det som om lukten är tillbaka när vi tar på oss våra tränings- eller arbetskläder igen. Vissa lukter är svårare att bli av med än andra och kan ofta avskräcka oss från att bära kläder som fortfarande luktar illa trots tvätt och omsorg.

Glöm inte strumporna - om du lider av fotsvett, är det förmodligen inte dina fötter som är problemet, utan dina strumpor, som aldrig riktigt har haft en chans att bli kvitt alla de små bakterier och mikroorganismer som finns i dem.

Dålig lukt i andra textilier som till exempel:

 • Lakan
 • Påslakan
 • Kuddar
 • Mattor
 • Handdukar
 • Disktrasor

kan också vara en källa till ständig frustration och alltför snabba byten av textilier som kan vara felaktiga eller inte.

Men som tur är kan du undvika detta om du följer Louises enkla och raka instruktioner om hur du kan bli av med det problem som kanske har besvärat dig under en lång tid.

 

Så gör du - 4 enkla steg för att bli av med den dåliga lukten

Här ger Louise dig receptet för rena och väldoftande kläder - alltid! Det är verkligen ingen svår rutin att lära sig och du kommer att bli mer än förvånad över hur lätt och okomplicerat det är och hur bra resultaten blir.

Det enda du behöver på vägen till en rungande framgång, är BASIC CLEAN Desinfektionsrengöringsmedel.


 1. Blötlägg dina kläder tillsammans med BASIC CLEAN
  Desinfektionsrengöringsmedel

Louise rekommenderar en lösning bestående av 10 % Desinfektionsrengöringsmedel och varmt vatten. Vattnet får naturligtvis inte vara varmare än den temperatur som anges i tvättinstruktionerna.


 1. Kläderna skall ligga i lösningen i cirka 30 minuter

Låt kläderna ligga i lösningen med Desinfektionsrengöringsmedel i en halvtimme. Då är du säker på att produkten har hunnit verka och tränga in ordentligt i klädernas fibrer.


 1. Låt kläderna torka på en galge eller på tvättlinan

Låt nu kläderna torka - lägg dem INTE i tvättmaskinen när de är våta. Kläderna behöver inte vara knastorra eller hänga länge för att torka. De skall bara vara torra.


 1. Lägg dem sedan i tvättmaskinen och tvätta den som vanligt

Nu kan du lägga de torra kläderna i tvättmaskinen, eftersom alla mikroorganismer och bakterier nu är helt dödade. Tvätta kläderna som vanligt och när de är torra har du kläder som inte längre luktar svett eller något annat irriterande.


Med Louises ord kan man väl bara säga att det inte är så trevligt att ha kläder som luktar illa, men det är väldigt, väldigt skönt att veta vad man kan göra åt det!

Nu behöver du inte längre bekymra dig för att kläderna luktar illa - även om de är nytvättade. Louise kan inte sluta berömma Disinfektionsrengöringsmedel i den här videon, där hon berättar exakt hur man gör. Vi är övertygade om att du kommer att bli lika förtjust i produkten.

 • Inga fler kläder som du måste slänga, även om de inte är gamla eller slitna.
 • Inga fler pinsamma stunder på jobbet när lukten av dina kläder är genomträngande
 • Inga fler panikköp av medel som lovar guld och gröna skogar - utan att hålla vad de lovar
 • Inga fler besök på gymmet där du knappt kan stå ut med lukten av dina egna kläder

Trots att både bakterier och mikroorganismer som lever på huden är så små att vi inte kan se dem med blotta ögat, är de ganska ihärdiga och svåra att bli av med helt. Det finns en bra anledning till det, eftersom vi behöver de allra flesta av dem för att hålla oss och vår hud i gott skick.

Det är därför vi måste leva med att vår svett och andra kroppslukter kan lämna ett otäckt märke på våra kläder. Lyckligtvis har du nu receptet för att bli av med den irriterande och ihållande lukten i dina kläder.

 

BASIC CLEAN Desinfektionsrengöringsmedel - rengöringsmedlet som du inte vill vara utan

Under de senaste åren har användningen av olika desinfektionsmedel ökat stadigt. På BASIC CLEAN hittar du också ett urval av effektiva och professionella produkter för desinfektion. Bland dessa finns Desinfektionsrengöringsmedel.

Desinfektionsrengöringsmedel är ett kombinerat rengöringsmedel med desinficerande effekt och många användningsområden. Disinfektionsrengöringsmedel är högkoncentrerat och fungerar både rengörande och desinficerande på samma gång - produkten kan därför användas både för dagliga uppgifter och för mer periodiska uppgifter.

Du vet redan att BASIC CLEAN Disinfektionsrengöringsmedel är en riktig problemlösare när det gäller att ta bort dålig lukt från kläder och textilier. Men den kan lösa många andra rengöringsuppgifter som annars kan vara en utmaning för de flesta. Använd den för

 • Bekämpar mögel och mjöldagg på fogmassa, kakel och fönsterkarmar
 • Alger och annan mikroorganisk tillväxt på dina trädgårdsmöbler
 • Avlägsnande av bakterier i avfallsbehållare
 • Rengöring av gungor, sandlådor och andra lekredskap i trädgården

Du kan till exempel använda Desinfektionsrengöringsmedel förebyggande i badrummet, där det effektivt bekämpar förekomsten av mögel som trivs i en fuktig miljö. Du kan också tvätta dina trädgårdsmöbler i en Desinfektionsrengöringsmedel-lösning för att förhindra algtillväxt på dem under den fuktiga och blöta höstperioden. Det finns nästan inga gränser för var och när du kan använda Desinfektionsrengöringsmedel.

 

Dessa lukter sätter sig ofta i våra kläder

De lukter som fastnar i dina kläder kan faktiskt delas in i två kategorier. Det finns lukter som din kropp producerar själv och sedan finns det lukter som kommer från någon annan källa men som ändå tenderar att fastna i våra kläder.

Lukter som du producerar

Den viktigaste lukten som sätter sig i kläderna kommer från svett, men även urin, avföring och kräkningar kan ge kläderna en mer eller mindre permanent dålig lukt, även om du tvättar dem noggrant. Vissa läkemedel kan också förändra vår kroppslukt och komma på våra kläder.

Utifrån kommande lukter

Är du nära eller innehåller ditt arbete lukter från t.ex.

 • Frityr
 • Öppen eld
 • Organisk gödning
 • Levande djur

De har också en tendens att sätta sig i klädernas fibrer och få dem att lukta. Om ditt barn har varit på zoo eller gård kan du känna lukten på kläderna när det kommer hem. Dessa lukter är vanligtvis lättare att tvätta bort från kläderna, särskilt de oorganiska lukterna. 

 

Svettlukt i kläder - därför är den svår att bli av med

När det gäller de lukter som du producerar kan de vara otroligt svåra att tvätta bort från dina kläder på rätt sätt. Svett är först luktfri, men så snart den kommer i kontakt med de bakterier som naturligt finns i din kropp börjar den lukta. Härifrån är det inte långt till en T-shirt eller tröja.

Vissa människor svettas mer än andra och när svetten börjar lukta, luktar inte vår svett likadant, även om vi har samma hygien. Vissa har fler svettkörtlar än normalt, andra svettas ovanligt mycket om händer och fötter - den enda gemensamma nämnaren är att vi alla svettas när kroppstemperaturen stiger.

De allra flesta av oss använder en deodorant eller antiperspirant för att ta bort eller minska svettlukten. Men det hindrar inte lukten från att sätta sig på kläderna. Även om du tvättar dina kläder kommer lukten tillbaka så snart du har burit dem en kort stund - även om du inte svettas. Detta beror på att du inte har tagit bort orsaken till den obehagliga lukten.

De bakterier och mikroorganismer som orsakar svettlukt finns fortfarande kvar under träningsskjortans armar, så varje gång du tar på den nytvättade tröjan räcker din kroppsvärme för att aktivera bakterierna och därmed svettlukten igen.

 

Fotsvett och illaluktande skor - gör något åt problemet

BASIC CLEAN Desinfektionsrengöringsmedel är verkligen ett mirakelmedel. Den kan användas på många olika sätt och är en produkt som vi är mycket stolta över. Det kan också lösa problemet med skor som luktar så illa att de ofta måste tillbringa natten utanför dörren - lite som den extra lagrade osten som har en permanent plats i garagets mörker, så att den inte förstör livet i hemmet.

Problemet har förmodligen prövats många gånger och på många olika sätt - oftast utan framgång. Oftast måste du köpa nya skor, även om de illaluktande skorna egentligen inte är redo att gå i pension.

Du behöver inte producera stora mängder svett för att känna till situationen. Det handlar inte heller om dålig fothygien. Men när du sätter fötterna i en stängd sko är det en riktig lekplats för bakterier och mikroorganismer som vaknar så fort temperaturen i skorna blir för hög. Och i en stängd sko är det inte bara dina strumpor och fötter som lider. Det gör dina skor också!

Ta en titt på den här videon där Louise visar hur enkelt det är att bli av med illaluktande skor, så att du kan gå ut offentligt igen med gott samvete, med hjälp av BASIC CLEAN Desinfektionsrengöringsmedel. Du kan faktiskt laga dina skor lika lätt som du lagar dina kläder och textilier.

 

Ta också en titt på vår paketlösning med BASIC CLEAN Desinfektionsrengöringsmedel och Sportrengöringsmedel

Om du upplever att du har svårt att hålla dina kläder luktfria, oavsett hur och hur ofta du tvättar dem, kan Louises paketlösning med en BASIC CLEAN Desinfektionsrengöringsmedel och en BASIC CLEAN Sportrengöringsmedel vara den helt perfekta lösningen för dig.

Detta paket ger dig två produkter som tillsammans kan utgöra grunden för att skapa en ny och effektiv tvättrutin, så att kläderna som ger dig problem blir helt rena, bakteriefria och väldoftande - varje gång du tvättar dem. Det betyder naturligtvis inte att dina kläder aldrig kommer att lukta svett igen, för det kommer de förmodligen att göra. Men det betyder att du inte har rena kläder på dig som fortfarande har rester av bakterier på sig, som börjar festa igen så fort du tar på dig dem.

BASIC CLEAN Desinfektionsrengöringsmedel + Sportrengöringsmedel Paket innehåller dessa två produkter, som tillsammans kan hantera både den dagliga tvätten och de mycket specifika utmaningarna. Var och en kan användas på sitt eget sätt och kommer utan tvekan att se till att du kan gå till jobbet, träningen eller skicka barnen till dagis eller skolan - utan att dina kläder redan luktar tråkigt, använt och illa så fort du tar på dem.

Då är du kanske

 • Lantman m/k
 • Brandman m/k
 • Idrottsman m/k
 • Småbarnsförälder
 • Tonårsförälder
 • Djurägare

Om du bara älskar helt rena, bakteriefria och väldoftande kläder och textilier kan du ta en titt på detta paketerbjudande där du också sparar pengar genom att köpa dessa två BASIC CLEAN mirakelprodukter tillsammans i stället för var för sig.

För som vår egen Louise säger - “Man kan aldrig få för rena eller för väldoftande kläder”.

Visste du att…

På BASIC CLEAN kan du handla både som företag och privatperson. Vi välkomnar alla typer av kunder. Vi säljer främst professionella rengöringsprodukter under vår egen BASIC CLEAN-märkning. Men du hittar också en hel del professionell rengöringsutrustning - både för små och stora företagsuppgifter och för dem som vill kunna städa hemma med ett superprofessionellt resultat.

 © Basic Clean - All Rights Reserved