Diskmedel

Trots att den största delen av vår dagliga disk ryker direkt ner i diskmaskinen så är det några saker som vi ändå behöver diska för hand. Det kan vara gamla, antika glas eller pannor och grytor i gjutjärn som inte tål maskindisk. Därför kan du hos BASIC CLEAN självklart få vårt helt egna effektiva diskmedel – även i grön version!

Visa som Rutnät Listvy

9 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida

Diskmedel

 

Effektivt diskmedel till att handdisk

Hos BASIC CLEAN får du ett par riktigt fina och effektiva valmöjligheter när du letar det rätta diskmedel för handdisk. Våra diskmedel till handdiskning är både:

  • Koncentrerade
  • Dryga
  • Effektiva

De tar enkelt bort både fastbrända beläggningar och matrester och ger dig ett skinande rent resultat.

Med BASIC CLEAN Handdisk 1 Liter får du en koncentrerad produkt som samtidigt är dryg i bruk. Den klarar lätt av alla sorters handdiskning – även de envisa, fastbrända beläggningarna. Dessutom sköljs diskmedlet enkelt och obesvärat av så du slipper den förargliga fetthinnan som kan lägga sig på dina glas.

 

Undviker du helst färg, parfym och onödig kemi kan du med fördel välja BASIC CLEAN Handdisk 1 Liter GREEN Svanmärkt. Här får du en miljövänlig produkt som klarar alla uppgifter precis lika effektivt som vårt vanliga diskmedel. Vår gröna utgåva kan fås både i 1 liter och 5 liter – och du får rabatt vid merköp.

 

Gör som Louise – ta bort envisa fläckar med hjälp av ditt diskmedel!

 

Visste du förresten att vårt BASIC CLEAN handdiskmedel faktiskt också går att använda till fläckborttagning? Vår ägare och rengöringsexpert Louise Grønhøj har upptäckt två olika sorters fläckar av det envisa slaget som vi ofta måste ge upp att ta bort.

 

Med handdiskmedel från BASIC CLEAN är det lätt som en plätt – så länge du följer Louises instruktioner. Vi talar om de envisa fläckarna från solkräm och maskrossaft. Du kan se Louises video här nedanför, där hon demonstrerar hur enkelt det är.

 

Enkel borttagning av gula fläckar från solkräm med BASIC CLEAN Handdiskmedel

 

Så tar du bort fläckar från maskrossaft med BASIC CLEAN Handdiskmedel


Borstar och svampar hjälper dig på vägen

Vill du gärna bevara dina dyra, snygga glas ska du naturligtvis inte diska dem med en svamp som orsakar fina repor i glaset. Har du däremot disk som kräver lite hårdare tag, när det ska avlägsnas fastbrända rester, ska du hellre använda en svamp än en borste.

 

Hos BASIC CLEAN hittar du många olika svampar och borstar som kan användas till den delen av disken du kan hantera för hand.

 

En Diskborste MJUK är oumbärlig när det gäller diskning av sköra vinglas eller andra produkter i glas. Den är supereffektiv utan att repa.

 

Till de mer robusta servisdelarna och köksprodukterna, kan du med fördel använda en Diskborste HÅRD som fungerar till borttagning av fastbränd mat och andra envisa fläckar.

 

Kom ihåg att skölja igenom dina diskborstar noga efter användning så det inte sitter kvar en massa smuts och matrester mellan borsthåren. Det minimerar nämligen risken för bakteriebildning och ger dina diskborstar ett extra långt liv.

 

Ugnsformar och plåtar som varit i ugnen kan vara svåra att rengöra med endast en diskborste. Särskilt när det finns beläggningar i hörn och på kanter. Här är Svamp Universal 10 st. din räddare i nöden. Den klarar busenkelt av att ta bort små, envisa och besvärliga fläckar på kanter och längst in i hörnen. 

 

Med dessa tre hjälpredor är det inget problem att diska för hand. Har du prylar som kräver särskilda åtgärder för att bli rena så har BASIC CLEAN flera olika svampar som är supereffektiva till grytor och pannor och annat som kräver lite hårdare tag. Du hittar hela vårt sortiment av svampar och trasor till vartenda uppdrag här.

 

 

Kökshanddukar – välj de bästa för uppgiften

När de rena glasen och tallrikarna ska torkas av är det viktigt att du har ett par bra handdukar, var och en med sina egna styrkor. Hos BASIC CLEAN kan vi exempelvis föreslå dig ett par bra gängse kökshanddukar i bra storlek. Här kommer en Kökshandduk 50 x 100 cm vara ett riktigt bra val. Du får en kraftig och robust kökshandduk i stor dimension och hög uppsugningsförmåga.

 

En effektiv BASIC CLEAN Lyxhandduk i Mikrofiber VIT är perfekt till att putsa dina fina glas helt blanka och streckfria. Den fullkomligt felfria vävningen gör att handduken inte luddar och ändå klarar alla uppdrag med perfekt resultat. Handduken fås även i svart färg.

 

Som Louise frågar: ”Går det verkligen att vara stolt över en handduk?” Och ja, det är vi i allra högsta grad. För här får du massor av kvalitet för pengarna. Titta med i videon, där Louise presenterar BASIC CLEAN Lyxhandduk i Mikrofiber SVART. Danmarks förmodligen snyggaste och bästa handduk. Se den här.

 

Avsluta med en enkel desinficering

När du är färdig med disken kan det vara en god idé att avsluta med en superenkel rutin som ger dig en snygg och bakteriefri diskho och bänkskiva.

 

Med BASIC CLEAN Ytdesinfektion inklusive spray kan du på nolltid spraya och torka med en ren trasa så området blir helt virus- och bakteriefritt och rent. Det går snabbt att implementera denna hälsosamma och förebyggande rutin, för både vår egen och andras skull.

 

 

© Basic Clean - All Rights Reserved