Utomhus, kvastar, skurborstar, skaft m.m.

Städning är inte bara en inomhusuppgift - om du har en trädgård, terrass, altan eller annat utomhusområde som behöver underhållas och städas, behöver du robusta och hållbara städartiklar för att få jobbet gjort.

 

Visa som Rutnät Listvy

14 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida

Robusta kvalitetsprodukter för rengöring utomhus.

På Basic Clean har vi ett brett urval av kvalitetsredskap som kvastar, skaft, skurborstar och borstar som kan hantera både torr och våt städning av dina utomhusområden. Oavsett om du har en altan eller en vanlig trädgård med terrass, man ska komma ihåg även de stenlagda ytorna i din trädgård så att du och din familj kan njuta av utomhuslivet och bjuda in vänner för en grillfest eller en kopp kaffe på terrassen. Uterummet eller lusthuset bör också städas - här kan du använda mildare redskap, eftersom ytan eller stenläggningen inte utsätts lika mycket för väder och vind.

 

Louise har hittat de absolut bästa städredskapen som gör det enkelt att städa och rengöra dina utomhusområden - läs mer om hur du hittar de bästa kvastarna/borstarna för utomhusbruk eller det enkla och effektiva sättet att ta bort mossa och beläggningar på dina terrassplattor.

 

Även trädgårdsmöblerna, växthuset, bilen eller husvagnen kan behöva en grundlig rengöring.

Det finns många rengöringsuppgifter i och runt dina utomhusområden där bra, robusta redskap sparar dig tid och pengar i det långa loppet - för att inte tala om resultatet. Läs mer om de bästa rengöringsredskapen för utomhusbruk från Basic Clean.

Kvastar

Louise har samlat de bästa sopkvastarna/-borstarna för utomhusbruk som både är effektiva och tillverkade av extra slitstarka material som tål att utsättas för både väder och vind.

 

Den välkända GATUKVAST (35-45CM) är ofta den enda utomhuskvast/borste som många har i sin carport eller sitt garage. Det är en bra och användbar kvast, men den kan inte göra alla jobb på egen hand - i alla fall inte om du vill ha bästa resultat.

 

Gatukvasten har långa och halvstyva borst som lämpar sig bäst för grova ytor utomhus. Den har mycket kraft och kan flytta mycket smuts och skräp tack vare sin koniska gänga, som är mycket starkare än en vanlig gänga.  

 

Den kommer dock ofta till användning på en träterrass eller i garaget, där du kan behöva en extra sopning för att få bort all smuts.  

 

Den finns i två olika bredder - 45 cm och 35 cm - välj den bredd som passar bäst för ditt utomhusutrymme. Stora sammanhängande men ojämna ytor lämpar sig väl för den breda sopborsten, medan den smala sopborsten lämpar sig bäst för mindre ytor med begränsat utrymme.

 

Den mer målinriktade ALTANKVASTEN (40-60CM)  har kortare borst än gatukvasten. Det gör den lite mer effektiv jämfört med t.ex. plattförsedda ytor i trädgården, där den tar upp allt damm och all smuts i en enda svepning. Det kan vara plattförsedda uteplatser, trädgårdsgångar och uppfarter, för att bara nämna några exempel.

 

De kortare borstarna är fortfarande halvstyva och ger sopkvasten ett kortare avstånd till smutsen. Samtidigt sitter altankvastens borst lite närmare varandra, vilket ger dig en bra känsla för ytan och en lättare arbetsgång.

 

Altankvasten finns också i två bredder - 40 cm och 60 cm. Välj den som passar bäst för dina plattförsedda ytor i trädgården.

 

En VERKSTADSKVAST (40-60-80CM)  kan vara superpraktisk för dig som har utomhusområden som består av en kontinuerlig yta, till exempel betong. Det kan vara i garaget eller carporten. Verkstadskvasten är tillverkad med halvmjuk borst - inte den välbekanta nylonborsten från tidigare utomhusborstar.

 

Därför lämpar sig verkstadskvasten inte för våta ytor där damm och smuts fastnar i borsten i stället för att sopas bort med kvasten. Å andra sidan är den utmärkt för garage- eller verkstadsgolv, eftersom den tar upp metallspån och annat skräp och inte absorberar olja.

 

Den finns i hela tre olika bredder - 40 cm, 60 cm och 80 cm - som verkligen kan sopa ihop stora mängder smuts på nolltid. Det är ingen direkt hemlighet att det är Louises absoluta favoritkvast.

 

Vi avslutar med en INOMHUSKVAST (40-60-80CM), som perfekt lämpar sig för exempelvis uterummet eller lusthuset.  Den är försedd med fin mjuk borst och är i en oöverträffad kvalitet, som helt enkelt håller.

 

Denna kvast kan sopa rent de flesta ytor på nolltid. Den finns i tre olika bredder - 40, 60 och 80 cm - så att du enkelt kan hitta den bredd som passar dig och ditt uterum.

Borstar och skurborstar

Ibland räcker det inte bara med att grundligt sopa dina utomhusområden om de verkligen är i behov av en djuprengöring. Det kan vara mossa och alger på staketet, smutsigt glas i växthuset eller rester från helgens grillfest på terrassen. Din bil kanske behöver en rejäl tvätt eller barnens cyklar ser lite matta och tråkiga ut.

 

Här har du möjlighet att ta itu med massor av uppgifter som kräver vatten - och kanske lite tvål – tack vare våra praktiska vattenförande tvättborstar. De finns i två olika versioner - en mjuk och en hård, var och en avsedd för olika typer av tvättjobb i dina utomhusområden.

 

En HÅRD VATTENFÖRANDE TVÄTTBORSTE kan klara många av de tuffa jobben i din trädgård eller på din uteplats. Den lämpar sig mycket väl för exempelvis rengöring av fasader, staket och terrasser i både trä och klinker. Tvättborsten är försedd med nylonborst och en rundad gummikant vilket gör det lätt att komma åt i hörnen utan att repa.

 

Tvättborsten är perfekt för att ta bort mossa och alger på terrassen eller trädgårdsstaket. Den kan rengöra träet i din carport eller ge dig en helt ny, fin garageport tillbaka.

 

Möjligheterna är oändliga. Se bara till att du använder den hårda modellen på robusta material. Om du är osäker kan det vara klokt att börja med den mjuka modellen för att se om den klarar jobbet.

 

MJUK VATTENFÖRANDE BORSTE har samma design som sin hårda kusin - den har rundade hörn och en skyddande gummikant. Materialet är självrengörande polyester, vilket gör efterföljande rengöring extra lätt.

 

Borsten är perfekt för de mer ömtåliga ytorna som inte tål den hårda borsten. Till exempel din bil, husvagn, motorcykel, moped eller cykel. Även ditt växthus eller dina solpaneler kan bli skinande rena med hjälp av denna borste.

 

Den kan hjälpa dig med många uppgifter som tidigare krävde en hink med vatten, en diskborste och en trasa.

 

Här har vi en gammal favorit, nämligen Golvskurborste 30 cm som fortfarande är lika effektiv, som den alltid har varit. Även om du behöver en hink med vatten eller en trädgårdsslang kan golvskurborsten med sina korta styva borst verkligen få bort de mest envisa skiftningarna på din terrass eller ingrodda alger på staketet.

 

Golvskurborsten är 30 cm bred och kan därför komma åt på även mindre utrymmen. Om du vill minimera förekomsten av algbeläggningar, svampar och mikroorganismer, kan du med fördel använda det unika och effektiva DESINFEKTIONSRENGÖRINGSMEDLET, som desinficerar dina rengjorda ytor. Det kan i synnerhet vare en mycket god idé på dina trädgårdsmöbler av trä. Då håller de sig fina mycket längre. 

Skaft

Du använder troligtvis inte alla dina kvastar och borstar samtidigt - du har ju trots allt bara två händer. Därför kan du spara förvaringsutrymme genom att ha färre skaft än du har kvastar och borstar. Här på Basic Clean har alla våra utomhusborstar samma typ av skaft och samma sak gäller för våra vattenförande tvättborstar. Faktum är att det inte tar många sekunder att byta skaft från en kvast eller borste till en ny.

Skaft till kvastar och skurborstar

150 CM KVASTSKAFT - EXTREMT STARKT OCH HÅLLBART med supergänga, har en otroligt lång livslängd - även vid mycket frekvent användning. Det är tillverkat av ett kompositmaterial som ger det samma styrka som stål eller aluminium. Men trots det väger det nästan ingenting och du blir inte trött i armarna av att varken äga det eller skrubba med det.

 

Gängan är specialtillverkad och har en konisk form, vilket i sin tur säkerställer att skaftet inte går sönder i leden, som ofta händer med traditionella träskaft.

 

Du kan med andra ord gå loss med skurborsten på ett smutsigt betonggolv i garaget eller på terrassens plattor för att ta bort mossa och alger.

Skaft till tvättborstar

Vattenförande teleskopskaft passar både mjuka och hårda tvättborstar och kan justeras i längder mellan 100 och 180 cm. Skaftet är fiberförstärkt och därför otroligt starkt och hållbart.

 

Med en ökad räckvidd på mellan 1 meter och 1 meter och 80 centimeter kan du tvätta både högt och brett. Oavsett om du behöver ta bort mossa och alger på trädgårdsstaketet, husbilen behöver tvättas innan första vårturen eller växthuset i trädgården behöver en rejäl rengöring innan du sätter in nya tomatplantor och chilifrukter.

 

Om du ska använda den mjuka eller hårda tvättborsten beror på vad du ska tvätta. I tveksamma fall är den mjuka borsten alltid det säkra valet. Du kan använda den t.ex för att tvätta:

 

 • Bilen
 • Cykeln
 • Husvagnen
 • Husbilen
 • Båten
 • Växthuset
 • Stora fönsterpartier på uterummet
 • Solpaneler

 

Använd den hårda borsten för mindre känsliga ytor med många beläggningar - till exempel:

 

 • Överhäng
 • Hängrännor
 • Staket
 • Trädgårdsmöbler
 • Avfallsbehållare
 • Regnvattensbehållare

 

Möjligheterna är förmodligen ännu fler än vad vi har listat ovan.

Förvaring av kvastar och borstar

Du bör inte förvara dina städredskap utomhus under bar himmel i din trädgård. Dels finns det risk för att de blir smutsiga, dels sliter vädret onödigt mycket på dem.

 

Det finns ingen anledning att lägga extra tid på att rengöra redskapen eller riskera att materialen plötsligt blir sköra, rostar eller väsentligt försämras.

 

Förvara dem i ditt garage, din verkstad eller din redskapsbod. Om du inte har någon redskapsbod eller garage eller helt enkelt inte har plats, kan du förvara dem i tvättstugan eller alternativt i carporten.

© Basic Clean - All Rights Reserved