Handskar

Till de allra flesta rengöringsarbeten kan det lämpa sig att använda handskar. De skyddar nämligen dina händer mot både vatten och rengöringsmedel. Hos BASIC CLEAN har vi flera olika sorters – både i engångsbruks- och återanvändningsbara handskar.

Visa som Rutnät Listvy

9 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida

Handskar

 

Engångshandskar

Till många rengöringsarbeten kan det vara trevligast att använda engångshandskar. Det är enkelt och efteråt slänger du dem bara. Här hos BASIC CLEAN kan du välja mellan 2 olika slags handskar, nämligen latex eller nitril. Det är olika fördelar med var och en av dem. Läs vidare och bli klokare på vilken modell du ska välja.

Latexhandskar

Väljer du en BASIC CLEAN Latexhandske 100 st. så väljer du den absolut mest populära handsken på marknaden. Latexhandskar är gjorda av naturgummi från gummiträdet ”Hevea Brasiliensis”.

Latexhandskar är väldigt elastiska och ger därmed en god passform för dina händer. BASIC CLEAN Latexhandskar är puderfria och ger ett rätt bra skydd mot diverse kemikalier. Du kan välja latexhandsken i 3 olika storlekar.

Några människor är allergiska mot latex i högre eller lägre grad, vilket kan resultera i rodnad, klåda eller utslag på händerna. Symptomen kommer ganska snabbt efter du tagit på dig en latexhandske. Har du latexallergi så beror det på att du inte tål de proteiner som finns i det naturliga materialet.

För dig som inte tål latexhandskar är lösningen att i stället använda nitrilhandskar.

 

Nitrilhandskar

Engångshandskar gjorda av naturgummi blir mer och mer efterfrågade. BASIC CLEAN Nitrilhandskar 100 st. är tillverkade av ett syntetiskt gummimaterial. Nitrilhandskar har ett extraordinärt bra kemikalieskydd och är dessutom helt perfekt för dig som inte tål latex.
Det finns i stort sett inga fall av allergiska reaktioner mot nitril.

Nitrilhandsken är puderfri, har en bra elasticitet och passform och är dessutom behaglig att bära. Du väljer mellan 3 olika storlekar och du får 100 st. i en låda.

Nitril är känt för att både vara tjockare och mindre elastisk än latex. Men i takt med att produktionen blivit bättre och bättre så är skillnaden inte längre anmärkningsbar. Nitrilhandsken är att föredra, särskilt om du arbetar med starka kemikalier.

Nitrilhandsken är lite dyrare än latexhandsken och den kan då och då vara svår att få tag på.  Hos BASIC CLEAN gör vi allt för att tillgodose efterfrågan men om du är beroende av att kunna använda nitrilhandskar, kan det vara förnuftigt att köpa flera lådor åt gången.

Beställ nya innan de tar slut, för ifall utbudet är lågt och efterfrågan hög, kan det bli väntetid på denna produkt. Var även medveten om att detta problem inte bara gäller BASIC CLEAN, utan hos alla återförsäljare av nitrilhandskar.

Gör det enkelt för dig med en handskhängare

Arbetar du dagligen eller ofta med handskar på, kan det underlätta att göra din förpackning med handskar lättillgänglig genom att hänga dem i ett BASIC CLEAN Handskhängare till 1 låda. Handskhängaren, som är tillverkad i blankt, rostfritt stål, monteras på väggen, i skåpet eller där det är mest behändigt för dig att ha den.

En BASIC CLEAN Handskhängare får plats med en låda handskar. Du ska bara öppna handskförpackningen vid markeringen och sätta lådan i hängaren. Så kan du enkelt ta ett par handskar ur lådan när du behöver dem.  

Som en extra bonus kan handskhängaren även användas till att sätta ansiktsservetter eller andra dispenserlådor i.

 

Gummihandskar

Behöver du ett par robusta och återanvändningsbara BASIC CLEAN Rengöringshandskar så hittar du ett par superbra gummihandskar hos oss. Modellen har god passform och en fin längd på ca. 30 centimeter. Det betyder att handsken når en bit upp på underarmen också.

På insidan är rengöringshandsken fodrad med velour, så den känns otroligt mjuk och härlig att bära. Dessutom är den texturerad på fingrarna så att du alltid har ett bra grepp om det du har i händerna – även om det är vått.

Gummihandsken skyddar dina händer mot både vätska, bakterier, virus och kemikalier. Du kan välja rengöringshandskarna i flera olika storlekar.

 

Övriga användbara produkter när du arbetar med handskar på

Arbetar du med rengöring som kräver särskilt gott skydd kan det vara smart att investera i ett par småsaker som kan skydda dig mot eventuella skador på ögon och slemhinnor. Även om vi är försiktiga kan olyckan vara framme – så det är bättre att vara förberedd.

 

Du får lätt plats med en BASIC CLEAN Ögonsköljning 100 ml. från Eye Care, om du skulle råka få en skvätt rengöringsmedel eller annat i ögat. Den är enkelt att skölja ögonen med så du får bort smutsen. Denna ögonskölj finns även i en stor version.

 

Vill du hellre förebygga än att löpa risken, som alltid är där när du arbetar med rengöringsmedel, så bör du använda en BASIC CLEAN Skyddsglasögon onesize återanvändbar som skyddar dina ögon på bästa sätt. Glasögonen kan användas flera gånger – så lägg dem i ett mjukt etui eller något annat så dem inte skadas när du inte använder dem.

 

Arbetar du på en plats där det finns risk att du utsätts för mycket bakterier eller där det inte alltid luktar rosor, använd då en BASIC CLEAN Munskydd typ IIR, 50 st. Detta sorts munskydd är av samma typ som används inom sjukvården. Den skyddar dig mot bakterier och virus och tar även udden av de värsta lukterna.

 

Arbetar du med till exempel kemikalier innehållande klor eller andra potentiellt hälsovådliga kemikalier kan du behöva ett BASIC CLEAN Andningsskydd från Drâger, som ger ett optimalt skydd till dina luftvägar.

© Basic Clean - All Rights Reserved